Moja Kravica Trougao

Agencija: Communis; Leo Burnett;

Klijent: Imlek

Nagrade: Bronza u kategoriji Integrisane promotivne kampanje – hrana (UEPS Awards); Srebro u kategoriji radio spot (UEPS Awards); Bronza u kategoriji Print (UEPS Awards); Srebro u kategoriji Prisustvo na društvenim mrežama (UEPS Awards);

BRIEF: Trendovi dolaze i prolaze, ali ono staro dobro odolijeva promjenama i uvijek jednako prija. Jogurt Moja Kravica Trougao je jedan od onih starih dobrih proizvoda koji podsjećaju na djetinjstvo, mladost, neko bolje vrijeme, uvijek isti i prepoznatljiv, podsjeća na tradiciju domaćih mliječnih proizvoda. Odlikuje ga poseban oblik pakovanja koje se vezuje za period 70-ih i 80-ih godina kada je predstavljalo standardno pakovanje za jogurt i koje je korišćeno kod kuće i van nje.

ZADATAK: Predstavljanje novog/starog proizvoda Moja Kravica Trougla kao jedinstvenog i neponovljivog proizvoda na tržištu mliječnih proizvoda.

RJEŠENJE: Kreirana su dva pravca:

Retro komunikacija namijenjena starijoj generaciji, koja se sjeća trouglastog pakovanja jogurta, kod koje je trebalo probuditi emociju za starim dobrim vremenima

Moderna komunikacija namijenjena mlađoj generaciji, koja se ne sjeća starog pakovanja, ali čuli su o njemu iz priče roditelja.

REALIZACIJA: Teaser-faza – podsjetnik na stara dobra vremena (stvari, događaji) kroz TV, OOH, digital. Reveal-faza – predstavljanje Moja Kravica Trougla kroz TV, OOH, digital, print i radio.

REZULTAT: Kampanju je vidjelo oko 90% ciljne grupe  uzrasta 18-60, o Trouglu se pisalo i pričalo offline i online, a djeca su posebno bila oduševljena ovim pakovanjem jogurta. Kampanja je uticala na povećanje prodaje svih pakovanja jogurta Moja Kravica.

PROJEKTNI TIM

Communis:
Vođa projekta: Ljiljana Balić
Kreativni direktori: Goran Ruškuc, Vladimir Radivojević
Umjetnički direktor: Marko Blagojević
Tekstopisac: Goran Ruškuc

Leo Burnett:
Vođa projekta: Nevena Vlaisavljević
Kreativni direktor: Bojan Brukner
Umjetnički direktor: Zoran Jovanović
Tekstopisac: Ahmed Hajdarović

Predstavnik klijenta: Jovan Bugarčić