Gospodin Mangup

Agencija: FCB Afirma;

Klijent: Atlantic Grupa

Nagrada: Srebro u kategoriji Društveno odgovorne kampanje – profitni sektor;

BRIEF: Dragan Nikolić je svoj jedinstveni beogradski šarm, raskošni glumački talenat i harizmu godinama poklanjao svima nama, a posebno potrošačima Grand kafe. Višegodišnja saradnja između Dragana i kompanije Grand Prom prerasla je u prijateljstvo. Grand kafa je željela da sačuva sjećanje na ovog plemenitog glumca i ovjekovječi ga u monografiji koja treba da bude predstavljena na način dostojan njegovog života.

ZADATAK: Odati omaž Gagi za sve ono što je uradio za našu kinematografiju, Grand kafu i sve nas.

RJEŠENJE: Organizovali smo događaj u Gaginu čast, okupili sve njegove prijatelje, kolege i saradnike, kako bismo mu odali počast i zahvalili se za sve lijepe trenutke koje smo podijelili sa njim. Sve je podržala i proslavljena glumica Milena Dravić.

REALIZACIJA: Atelje 212 u Beogradu, Gagina druga kuća, bio je idealno mjesto za događaj. Svoje priče ispričali su svi oni koji su sa Gagom dijelili životnu i pozorišnu scenu.

Oživjeli smo njegove najpoznatije TV trenutke kao što su: Obraz uz obraz, Balkan Ekspres, Otpisani...

Vrhunac je bio kada je na scenu izašao Dado Topić i izveo popularnu pjesmu Floyd koja je dala pečat cijelom događaju dok nas je Gaga, u karakterističnoj pozi sa cigaretom u rukama i širokim, šmekerskim osmijehom, “posmatrao” sa naslovne strane njegove monografije.

REZULTAT: Događaju je prisustvovalo više od 50 poznatih ličnosti iz svijeta filma i pozorišta, a sala je bila premala da primi sve koji su željeli da odaju omaž Gagi.

Uz podršku PR-a, najveći broj objava zabilježen je u online medijima (147), ali je značajan broj zabilježen i na televizijama (33), dok je u štampanim medijima zabilježeno 27 objava.

PROJEKTNI TIM

Vođa projekta: Milena Simović
Kreativni direktor: Božidar Cvetković
Tekstopisac: Slobodan Vujanović
Predstavnik klijenta: Nina Cvetković