Skyline Belgrade

Agencija: Domino Communications;

Klijent: Orchid Group

Nagrada: Bronzano priznanje u kategoriji kreiranje nove robne marke ili brenda – priznanje za kreiranje identiteta (UEPS);

BRIEF: Skyline Belgrade je jedinstveni stambeno-poslovni kompleks koji će kreirati novu panoramu Beograda i postati jedno od njegovih prepoznatljivih obilježja. Uzdižući se na raskršću novog i starog Beograda, između rijeke Save, Ulice kneza Miloša i samog centra grada – kompleks Skyline Belgrade ponudit će jedinstven, kvalitetan i komforan dom i omogućiti da se istovremeno izdignete iznad gradske vreve a da ostanete u samom srcu grada.

ZADATAK: Osmišljavanje vizuelnog identiteta, koji će odražavati snagu i veličinu kompleksa, kao i sve pogodnosti i vrhunski kvalitet gradnje i luksuzne dodatne sadržaje u okviru kompleksa te ga samim tim istaći u odnosu na konkurenciju na tržištu.

RJEŠENJE: Kreirati simbol koji će predstavljati uzvišenost i luksuz.

REALIZACIJA:

TRI KULE KAO EPOLETE – Skyline Belgrade će činiti tri kule, koje predstavljaju simbol kompleksa, a svojim oblikom i dizajnom podsjećaju na epolete sa uniforme pilota, simbolišući život među oblacima.

ZLATNO-CRNA BOJA – predstavlja simbol uspjeha i luksuzan život.

ZAOKRUŽENA CJELINA – u samom kompleksu Skyline Belgrade smještene su ekskluzivne radnje i najsavremeniji prostori za rad, život, odmor i rekreaciju. Zato smo “zlatne epolete” vizuelno ubacili u zatvorenu eliptičnu formu koja ujedno predstavlja i tlocrt samih kula.

REZULTAT: Kreiran je vizuelni identitet koji je jakom OOH kampanjom stvorio buzz u gradu i za kratko vrijeme “zaživio” kao prepoznatljiv brend i prije samog početka gradnje i prodaje.

PROJEKTNI TIM

Vođe projekta: Tijana Pantelić, Dragan Fras
Kreativni direktor: Vladimir Obradović
Umjetnički direktor: Vladimir Obradović
Tekstopisac: Marina Ćetković
Predstavnik klijenta: Katarina Negovanović