ZOE otkriva

Agencija: Mediodrom;

Klijent: Renault Nissan Slovenia

Nagrada: Zlato u kategoriji najbolja upotreba mobilne okoline (Sempler);

BRIEF: Renault ZOE je slovenskim kupcima uspješno predstavljen prije dvije godine. Godine 2017. Renault je predstavio novu verziju s dvostrukim dosegom što korisnicima daje nove mogunosti istraživanja.

IDEJA: S ciljem da pokažemo te nove mogućnosti produžene autonomije baterije, tri poznata slovenska Instargram para smo s ZOE poslali na otkrivanje skrivenih kutaka Slovenije.

IMPLEMENTACIJA: Izbor destinacija nije bio prepušten njima. U donošenje te odluke aktivno smo uključivali koirisnike na profilima Renault Slovenija  i profilima naših putnika. Pri tom smo koristili funkciju Facebook videa u živo i tako prvi u Sloveniji tokom kampanje koristili Instagram funkciju “poll”, odnosno glasanje. I u toku samog putovanja naši influenceri su svoje pratioce pitali gdje žele da se odvezu dalje te su im tako prepustili kreiranje priče. Odaziv korisnika je bio odličan.

To nije bilo sve. Pomoću sjajnih vizuelnih materijala koje su parovi snimili tokom skitnje na četiri točka, u Facebook Canvas format smo pripremili virtualnu igricu u kojoj su naši obožavaoci mogli prolaziti kroz sve kutke Slovenije u čijem im je otkrivanju pomogao ZOE. Naši pratioci su i  sa igricom bili oduševljeni.

REZULTATI: Kampanja je generirala pet puta veći broj testnih vožnji od očekivanog i, što je najvažnije, dokazali smo da je ZOE više nego siguran partner na svim putevima i tumaranjima neistraženim područjima.

PROJEKTNI TIM:

Milena Jakovljevič, Renata Penca, Denis Bertole, Dominik Skornšek, Matic Babnik

Medijska agencija: OMD Slovenija