Tko kaže da ne mogu. Sa Zabom MOGU

Agencija: Real Grupa;

Klijent: Zagrebačka banka

BRIEF: U Zagrebačkoj je banci 2015. godine ukupan udio mladih klijenata (od 15 do 26 godina) iznosio 16%, dok je broj klijenata iznad 60 godina bio čak 29%. Imidž i reputacijski atributi na mladoj ciljnoj skupini upućivali su na negativan trend za Zabu (izvor: GFK, 2015. FMDS), a prisutan je bio i odljev mladih klijenata iz banke.

RJEŠENJE: Zabi je bio nužan zaokret prema mladima, stoga je lansiran novi proizvod – Paket za mlade, jedini na tržištu za 0 kn, koji nudi osam usluga prilagođenih mladim klijentima.

IDEJA: Tijekom detaljne analize ciljnih skupina, s psihografskog i bihevioralnog aspekta, nametnula se ključna karakteristika ove generacije mladih, a to je jasno izražen stav. Imajući u vidu ovaj insight, istaknulo se i često postavljano pitanje unutar targeta, “Tko kaže da ne mogu?” te je tako i nastala kreativna platfoma “Tko kaže da ne mogu… Sa Zabom mogu”.

REALIZACIJA: Odabirom kanala bliskih mladima, s ključnim je porukama pokazano da je Zaba relevantna i da ih razumije. Zbog specifično usko targetirane ciljne skupine i što boljeg iskorištavanja budžeta, medijska je strategija usmjerena na online komunikaciju i izravnu komunikaciju sa studentskom populacijom na bitnim studentskim događanjima i lokacijama. Kreativna je platforma bazirana na varijantama headlinea koji uvijek počinje sa “TKO KAŽE da ne mogu…”, a zatim se nadovezuje proizvodni dio i zaključak “Sa Zabom mogu”, čime je dan jasan argument kako je upravo Zaba dobro mjesto za mlade.

PROJEKTNI TIM

Zagrebačka banka:
Direktorica upravljanja iskustvom klijenata i marketinga: Nikolina Zečević
Direktorica marketinga: Vanja Vaniček
Koordinatorica za marketinške komunikacije: Iva Barbarić
Vodeća specijalistica za marketinške komunikacije: Vanja Šarac 

Real Grupa:
Kreativni direktor: Maro Pitarević
Umjetnički direktor: Matko Jovičin
Direktor projekta: Tino Pattiera
Vođa projekta: Katarina Jurasović

MediaCom CE Zagreb:
Direktorica projekta: Irena Matić