The Tribe Ride

Agencija: Grey Ljubljana;

Klijent: Renault Nissan Slovenia

Nagrada: Rad je svrstan među 25 najboljih radova u Adriatic regiji (BalCannes); 

BRIEF:  Nakon što je Renault predstavio novog Scenica, naš je zadatak bio podržati lansiranje sa snažnom regionalnom BTL aktivacijom, pozicionirajući model uz poruku „Više prostora. Više priča.“, istodobno postižući namjeru kupnje.

KREATIVNA IDEJA:  Kako su naša ciljna publika bili milenijalci-očevi u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, poruku smo usmjerili na ono što im je zajedničko: vrijeme s djecom koje su prečesto prisiljeni odgoditi zbog mukotrpnog balansiranja poslovnog i porodičnog života. Pokretanjem The Tribe Ride-a, probne vožnje koja je moguća samo ukoliko otac povede svoju djecu, dali smo im priliku da provedu više vremena sa svojom djecom. Dodatni element? Mama je morala ostati kod kuće i uživati u opuštajućem danu u spa centru, o našem trošku. Kreativna strategija podjednako je obuhvatala i tate i mame, ali je stvorila posve zasebne puteve za korisnike, čime je postignut pristup od 360 stepeni ka korisnicima i potencijalnim kupcima Scenica.

REZULTATI:  Kampanja je dosegla više od 70% milenijalaca-očeva u sve tri zemlje, zabilježila je preko 1.200.000 pregleda videozapisa i preko 10 miliona impresija na društvenim mrežama. Ekskluzivnih 27 Tribe Ride vožnji privuklo je preko 3.000 očeva, čime je ovo bila najuspješnija kampanja za generisanje leadova u regiji koju je Renault proveo do sada.

TIM NA PROJEKTU:

Katja Petrin Dornik, Jernej Špende, Špela Žorž, Monika Habjanič, Bojana Gagić, Matic Babnik, Barbara Randić, Matija Primc, Anja Korošec, Saša Špiler, Edo Nasufović, Aleš Vrbančič, Milena Jakovljević (Mediodrom)