Teslin vremeplov

Agencija: Red Communication;

Klijent: Telekom Srbija

Nagrada: Rad je svrstan među 25 najboljih radova u Adriatic regiji (BalCannes); 

BRIEF: Povodom obilježavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle, kompanija Telekom Srbija priredila je za građane sedam gradova regiona jedinstven umjetnički projekat Teslin vremeplov.

KREATIVNA IDEJA: Teslin vremeplov imao je za cilj da ponudi originalan sadržaj, način prikazivanja i izvedbu. Projekat predstavlja kreativnu sintezu umjetnosti, nauke i najsavremenijih digitalnih tehnologija te na inovativan način donosi priču u kojoj Tesla „lično“ priča publici o svom životnom putu.

REŠENJE: Projekat je realiziran kao prvi komercijalni 4D projekat te vrste u Srbiji, u kojem se grafičkom tehnologijom oživljavaju statični objekti putem animacije i zvuka, a cijelu predstavu dramski upotpunjuje živi glumac koji ima interakciju sa arhitekturom objekta te je na taj način stvoren jedinstven osjećaj prerastanja monolitnih građevina u živopisno platno na kojem se oslikavaju digitalno uobličeni kolaži.

REALIZACIJA: Na fasadama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i tri grada u regionu – Banjaluci, Budvi i Herceg Novom, prikazan je 4D multimedijalni spektakl čiji je cilj bio da se građanima približe lik i djelo Nikole Tesle. Projekat je nakon velikog uspjeha nastavio svoj put i van granica regiona, pa je realiziran u Beču i Berlinu.

REZULTATI:

4 grada u Srbiji, 3 grada u regionu, oko 300.000 publike uživo (200.000 u Srbiji)

PR vrijednost objava: 957.929,87 EUR (712.458 EUR –Srbija)

Mts TV live + korpo blog o Tesli reach: 27.354

FB reach: 810.136, bez ijednog negativnog komentara

Youtube: 19.000 pregleda, user generated content: 45 kanala

Instagram: 604 objave (fotografije i video materijali)

Telekom Srbija je dobio pozive 18 gradova Srbije za prikazivanje Teslinog vremeplova

Projektni tim

Vođa projekta: Mirjana Malešević
Koordinatori projekta: Maria Adamović, Ivana Bajović
Predstavnik klijenta: Marija Bošković