Patnje zadovoljnih korisnika

Agencija: McCann Zagreb;

Klijent: Raiffeisen banka

Nagrada: Rad je svrstan među 25 najboljih radova u Adriatic regiji (BalCannes); 

OPIS RADA: Zadatak agencije je bio osmisliti novu komunikacijsku platformu koja bi startala s image kampanjom iz koje bi se naknadno razvijale produktne kampanje. Banke i bankarske usluge i dalje izazivaju dominantno negativne ili neutralne spontane asocijacije: krediti, kamate, minus, čekanje – prvi su pojmovi koji padaju na pamet.

Osobno iskustvo glavni je faktor koji određuje percepciju RBA banke – klijenti su zadovoljni ponašanjem banke i poslovanjem koje obavljaju te ju pozicioniraju vrlo blizu idealnoj banci.

Pitanje koje se tad javilo jest: kako uvažiti postojeće klijente i zahvaliti se na odabiru RBA banke te privući neklijente bez osobnog iskustva s bankom, a izbjeći ton samopromocije i hvaljenja koje ne odgovara bankarskoj kategoriji i sumnjičavom društvenom kontekstu?

Odgovor je bio jednostavan: zadovoljstvo naših klijenata govori dovoljno za sebe! Raiffeisen banka je banka zadovoljnih klijenata!

Ipak, zadovoljnim korisnicima nije lako. Okolini su čudni, nitko im ne vjeruje. Zbog toga su izolirani i imaju grižnju savjesti. Ipak, odlučuju reći nešto čega se drugi srame: MI SMO ZADOVOLJNI KORISNICI RAIFFEISEN BANKE! 

REZULTAT: Awareness banke nakon lansiranja image kampanje je porastao za 160%, dok je broj novougovorenih kreditnih kartica porastao za 74% u odnosu na period prije kampanje za kartice.

PROJEKTNI TIM

Direktorica marketinga i odnosa s javnošću: Nikolina Bogati   
Glavni specijalist marketinške komunikacije Raiffeisenbank: Lovorka Mifka
Specijalisti marketinške komunikacije: Ines Koštek, Lucija Zvonar, Stanka Bajo Vukadin, Jelena Barišić Tihava
Glavni kreativni direktor: Daniel Vuković
Kreativni direktor: Goran Božić
Umjetnička direktorica: Sonja Zavacki Čepelak
Direktor klijent-servisa: Saša Ivan
Vođa projekta: Ines Kalinić
Vođa DTP-a: Igor Poljanac
Strateški planer: Petra Gajica