Nađi novi posao

Agencija: McCann Beograd;

Klijent: Infostud

Nagrada: Rad je svrstan među 25 najboljih radova u Adriatic regiji (BalCannes); 

ZADATAK: Istraživanja pokazuju da 73% zaposlenih u Srbiji nije zadovoljno svojim poslom, ali i da je u pitanju jedna od najstresnijih promjena u životu. Infostud, kao vodeća platforma za traženje posla, odlučila je da preokrene ovaj trend.

IDEJA: Ohrabriti pojedince da se upuste u traženje novog, odgovarajućeg posla pozitivnim primjerom ličnosti iz javne sfere koje svoj uspjeh duguju upravo tome što su se u nekom trenutku odvažile da ga promijene. U kampanju su uključeni Neda Ukraden (pjevačica, diplomirana pravnica), Marko Šelić Marčelo (pisac, bivši tattoo majstor) i Dejan Pantelić (voditelj, bivši radnik u pekari).

REALIZACIJA: Osnovu kampanje čini serija urnebesnih videa u kojima vidimo protagoniste u hipotetičkoj situaciji: šta bi bilo da nisu promijenili posao i postali ono po čemu ih prepoznajemo i volimo. Pored toga, bilbordi su strateški postavljani na lokacije u gradu koje imaju veze sa protagonistima (npr., Neda Ukraden, bivša pravnica, postavljena je pored Pravnog fakulteta) kako bi dodatno pokrenuli razgovor na temu promjene posla.

REZULTAT: U prvoj nedelji emitovanja na YouTubeu, kampanja je organski privukla ogromnu pažnju i proizvela lavinu komentara na društvenim mrežama.

KREATIVNI TIM

Kreativci: Lidija Milovanović, Sandra Stojanović, Marko Marković, Branko Rosić
Vođa projekta: Milena Đorić Gudurović
Kreativni direktor: Jana Savić Rastovac
Digitalni kreativni direktor: Vladimir Ćosić
Strateški planer: Katarina Pribićević 
Direktor za društvene mreže: Sara Vermezović
Produkcija: Media Plus
Reditelj: Ivan Stefanović