JANA – Dear Mr. President

Agencija: Imago Ogilvy;

Klijent: Jamnica d.d.

Nagrade: Rad je svrstan među 25 najboljih radova u Adriatic regiji (BalCannes); Grand Prix Social commercial communications (Golden Drum); Silver Drum Adriatic (Golden Drum);

BRIEF: Promovirati posebnu ediciju Jane Malena & Klepetan kroz priču o ljubavi kao glavnoj vrijednosti brenda.

IDEJA: Pokazati stvarnu moć ljubavi u koju brend vjeruje kroz rješavanje konkretnog problema. Djelovati u skladu s vrijednostima, a ne o tome pričati.

RJEŠENJE: Klepetan svake godine na svom putu iz Afrike leti preko Libanona. Zbog krivolova u Libanonu, gdje godišnje bude ubijeno preko dva milijuna ptica selica koje prelijeću preko te zemlje, Klepetanov povratak Malenoj je značajno ugrožen. Jana odlučuje pomoći u rješavanju tog problema i omogućiti da se ljubavna priča Malene i Klepetana nastavi i dalje.

U suradnji s gospodinom Vokićem, Jana šalje pismo ispisano pravim Klepetanovim perom, kao simbolom čiste ljubavi, predsjedniku Libanona M. Aounu, koji jedini može zaustaviti nemilosrdno ubijanje ptica. Uz snažni online PR te podršku brojnih humanitarnih udruga, u kampanju se aktivno uključila i predsjednikova kći koja je već godinama borac za zaštitu okoliša i brigu o prirodi.

REZULTAT: Potaknut pismom, predsjednik Libanona pokreće kampanju kojom želi zaustaviti krivolov ptica selica iznad Libanona. Vlada se aktivno posvećuje problemu i potpisuje se dokument koji omogućuje privođenje prekršitelja zakona. Tjedan dana nakon potpisivanja, prvi krivolovac je uhićen i doveden pred sud.

Jedna ljubavna priča se nastavlja i pokazuje da je pero jače od mača ako se bori za ljubav.

Jana je postala brend broj 1 u Hrvatskoj i najsnažniji brend vode u cijeloj regiji.

PROJEKTNI TIM

Glavni kreativni direktor: Igor Mladinović
Kreativni direktori: Igor Mladinović, Darko Bosnar
Umjetnički direktor: Darko Bosnar
Direktor inovacija: Darko Bosnar
Tekstopisac: Igor Mladinović
Vođa projekta: Ivana Mlinarić
Dizajnerica: Srećka Gmaz