Are You Syrious – AKCIJA

Agencija: Imago Ogilvy;

Klijent: The Are You Syrious Association

Nagrada: Rad je svrstan među 25 najboljih kampanja u Adriatic regiji (BalCannes);

BRIEF: Are You Syrious je udruga koja pomaže pojedincima i obiteljima koji su u potrazi za sigurnim prostorima bili prisiljeni napustiti svoje domove. Najveći izazov bilo je prikupiti donacije za djecu školarce, stoga je zadatak agencije bio osmisliti originalnu komunikacijsku kampanju za humanitarnu udrugu koja će potaknuti javnost na doniranje kako bi pomogli djeci izbjeglicama.

IDEJA: Iskoristiti ljudsku prirodu koja trenutno reagira na pojam “akcija” razmišljajući samo o sebi i o tome kako sebi priskrbiti neki benefit.

RJEŠENJE: Svi smo programirani snažno reagirati na riječ “akcija” i nažalost je malo stvari koje će nam zaokupiti pažnju kao niska cijena. Ali ako nas niska cijena može privući da potrošimo, može li nas privući da pomognemo?

Na to pitanje odgovor daje kampanja koja svojim izrazito niskim cijenama artikala prvo privuče pozornost svih koji misle na svoj džep, a tek nakon toga im otkrije da je zapravo riječ o humanitarnoj akciji za pomoć djeci izbjeglicama. Kampanja je suptilna kritika potrošačkom društvu usmjerenom na svoje potrebe koja u fokus stavlja potrebe onih

kojima zaista treba naša pomoć.

PROJEKTNI TIM

Kreativna direktorica: Mirka Modrinić
Tekstopisac: Domagoj Delić
Umjetnička direktorica: Marija Lončar
Vođa projekta: Danijela Maričević
Izvršilac na projektu jr.: Hiam Hamed
Web-produkcija: Željko Glavor