#POKAZIMOZUBE

Agencija: Ideo;

Klijent: Neva d.o.o.

Nagrada: Kampanja je na BalCannesu uvrštena među 25 najboljih kampanja u Adriatic regiji za 2017. godinu (BalCannesu );

Društvena odgovornost i aktivizam brenda sve je važniji pokretač odluke o izboru proizvoda, posebno kada se radi o proizvodu koji se, kao zubna pasta, koristi svaki dan i to više od jedanput. Potrošači biraju brandove koji imaju ideje i stavove.

Ideja za kampanju je došla u vrijeme pred Lokalne izbore 2017. godine u Hrvatskoj. Netom prije izbora došlo je do velikih previranja u političkoj areni, koalicije su se stvarale i razvrgavale isto kao i Vlade.

Ideja je bila da se u teaser fazi iskoristi predizborni hype s provokativnim porukama bez stomatološkog konteksta s pojmovima koji imaju jedno značenje u stomatologiji i oralnoj higijeni (npr. most je fiksna protetika, desni su zubno meso, fontana je bazen za ispiranje zuba, krunica je fiksna protetika), a drugo u svakodnevnom životu (Most je politička stranka, desni u politici predstavljaju konzervativniju političku orijentaciju, krunice u religiji služe za molitvu, a izgradnja fontana je bilo glavno političko obećanje zagrebačkog gradonačelnika).

Kreativna i medijska strategija je pratila standardne komunikacijske kanale političkih stranaka koje se nalaze u kampanji, a to su billboardi, digitalni citylighti, web banneri te društvene mreže. Kampanja je bila podijeljena u dvije faze – teaser i reveal fazu. Teaser faza je trebala podići prašinu provokativnim porukama, dok je reveal faza, otkrivanjem stomatološkog konteksta na dan predizborne šutnje, doprinijela «a-ha momentu».

Tijekom kampanje došlo je do povećanja prodaje Plidenta Healthcare pasti za zube u odnosu na prošlu godinu za 55% te cijelog asortimana Plidente za 17%.

PROJEKTNI TIM:

Kreativna direktorica: Amra Ajanović Perić
Kreativna direktorica: Tanja Katić Sviličić
Pisac teksta i vođa projekta: Krešimir Ražov
Izvršni vođa projekta: Andrea Putnik
Dizajnerica: Ružica Čarapina
Stariji brend menadžer: Branimir Zoraja