Čik prestani da se zabavljaš

Agencija: McCann Beograd;

Klijent: Koncern Bambi

Nagrada: Bronza u kategoriji Prehrambena industrija, grickalice i dezerti (Effie Serbia);

ZADATAK: Plazma Mini Mini je najnoviji član Plazma porodice i obraća se najmlađoj populaciji, kojoj je i namijenjena. Naš najvažniji zadatak bio je da pronađemo način da sa ciljnom grupom komuniciramo, da u kampanji progovorimo njihovim jezikom kako bi nas razumjeli i prihvatili. Pronaći njima razumljiv jezik bio je naš osnovni problem, a rješenje tog problema predstavlja ostvarenje cilja naše kampanje: postati relevantan ciljnoj grupi i steći njihovo povjerenje.

IDEJA: Kreirali smo lik spontanog, duhovitog i pomalo otkačenog Plazma Mini Mini junaka. On je iskren i neposredan, govori ono što misli i uvijek je spreman da se našali na tuđi, ali i svoj račun. Njemu smo prepustili kreiranje kampanje i dali mu slobodu da se zabavlja onako kako se zabavljaju njegovi vršnjaci – naša ciljna grupa.

REZULTAT: Zacrtani poslovni ciljevi su ostvareni i čak premašeni, novi proizvod je na pravi način porazgovarao (i razgovara) sa ciljnom grupom tinejdžera, a od juna 2017. krunu projekta predstavlja i jedan bronzani Effie.

PROJEKTNI TIM

Kreativci: Miloš Paunović, Nikola Puzigaća, Lidija Milovanović, Vladimir Vuković
Vođe projekta: Radojka Bošković, Aleksandra Knežević
Kreativni direktor: Jana Savić Rastovac
Strateški planer: Marija Stošić