Cola Shake&Take

Agencija: McCann Zagreb;

Klijent: Coca-Cola Adria

BRIEF: Kako bi zadržala visoku razinu konzumacije 0,5 L PET pakiranja u periodu nakon ljeta, Coca-Cola se odlučila na organizaciju nagradne igre – osmišljena je mehanika bazirana na mobilnoj aplikaciji “Shake&Take”. Glavni izazov bio je predstaviti aplikaciju i generirati prodaju 0,5 L PET bočice kod teen skupine. Iako se komunikacija Coca-Cole na hrvatskom tržištu većinom bazira na adaptaciji kampanja, zbog specifičnog izazova, kampanja je trebala u potpunosti biti osmišljena baš za hrvatsko tržište.

RJEŠENJE: Kako bismo došli do ideje za kampanju, postavili smo si pitanje što je to uzbudljivo i drugačije što možemo ponuditi teensima kako bismo se povezali s njima i potaknuli ih na konzumaciju?

Krenuli smo od toga da teensi vole neobične i lude ideje koje na prvi pogled nisu racionalne, ali su kreativne i zabavne. S obzirom na to da smo ih morali potaknuti na download i korištenje aplikacije, shvatili smo da je najbolji način da dobijemo i zadržimo njihov interes da stavimo fokus na shakeanje. Nije stvar u aplikaciji koja se može shakeati, već u tebi i načinu kako shakeaš svoj mobitel. Tako smo preusmjerili fokus komunikacije s nagradne igre i nagrada na način života ciljne skupine. Ovakav pristup omogućio nam je da pokažemo teensima da ih nagrađujemo ne zato što kupuju Coca-Colu, već zato što se znaju zabavljati.

REALIZACIJA: Kroz sve materijale ilustrirali smo zabavu shakeanja, pretjerivali, bili vizualno atraktivni te pokazali da se zabava nagrađuje. Uz to, vizualno smo predočili Coca-Coline brend vrijednosti (happiness, sharing, refreshment, food pairing) te glavne značajke kampanje (back to school, nagradna igra) kroz odabrane vizualne elemente. Korištene su sve mogućnosti digitalnog okruženja za promociju aplikacije: mobilni display oglasi i takeoveri, društvene mreže, YT pre-roll video, YT Joomboos promotori, gif formati i objave na FB. Sekundarna komunikacija realizirana je kroz TV, OK! magazin (tiskano izdanje i društvene mreže), te radijsku promociju glazbe iz TV spota.

PROJEKTNI TIM

Coca-Cola Adria:
Brand Manager: Vedran Bićanić
Content Excellence Manager: Andrea Krkač
Direktorica marketinga: Vesna Vlahović-Dasić

McCann Zagreb:
Vođa digitalnih projekata: Ena Lukić
Vođa projekta: Irena Deiuri Rešetar
Strateški planer: Petra Gajica
Dizajnerica: Sandra Mrkšić
Stariji tekstopisac: Luka Pervan
Digitalni dizajner: Žarko Kuvalja
Community Manager: Vedrana Cirkveni
Tekstopisac: Vjekica Buljan
DTP: Marina Javor