Jedan krug oko šoljice

Agencija: FCB Afirma;

Klijent: Grand Prom

Nagrada: Bronza u kategoriji Bezalkoholna pića i napitci (Effie Serbia);

BRIEF: U vremenu kada svi nekuda žure i jure, kada nemaju vremena ni za svoje najbliže, ni za topli ljudski razgovor uz šoljicu kafe, želimo pronaći način da to promijenimo. Potrebno je kreirati kampanju koja će pokazati kako uz šoljicu Grand kafe Gold možemo zajedno sa svojim bližnjima svoje dane učiniti zaista svojim.

ZADATAK: Osvježiti i osnažiti neprikosnovenu lidersku poziciju brenda.

RJEŠENJE: Vratiti se svojoj suštini: topli ljudski razgovor uz šoljicu Grand kafe Gold je najbolji lijek protiv otuđenosti i emocionalne praznine koja prijeti životu savremenog čovjeka.

REALIZACIJA: S obzirom na temu o ukradenim satima, o danima koji se među sobom ne razlikuju, o životu na neprekidnoj traci, izabrali smo kanale koji su najbliži tom njihovom dnevnom ritmu: televizijski spot ih je dočekivao u trenucima dok pokušavaju da dođu do daha i malo odmora; magazinski oglas im se obraćao u pukotinama radnog dana, na pauzama, u rijetkim predasima i u toj mrvi vremena im zaokupljao pažnju direktnošću poruke i prijemčivom suptilnošću izraza; spoljni oglasni prostori, na putu ka poslu ili sa njega, kao neki svjetionici koji su označavali blisko kopno u moru jednoličnosti; digitalni prostori gdje su se preselili čitavi životi i gdje je mogla da se uspostavi intenzivnija i direktnija komunikacija u oba smjera; radio-oglasi, kao glasovi smirenja u jutarnjoj ili popodnevnoj vrevi.

Svi ovi kanali komunikacije prožimali su se kao niti i zajedno pojačavali opštu ubjedljivost.

REZULTAT: U periodu trajanja kampanje ostvaren je količinski rast prodaje. Na nivou čitave godine ostvaren je rast neto prihoda brenda.

PROJEKTNI TIM

Vođa projekta: Milena Simović
Kreativni direktor: Božidar Cvetković
Tekstopisac: Božidar Cvetković
Predstavnik klijenta: Nina Cvetković