Živio dizajn

Agencija: Pristop;

Klijent: Pivovarna Laško Union

Nagrada: Srebro u kategoriji Dizajn (SOF);

BRIEF: Ljubitelji piva su se u ljeto 2016. zaljubili u Union Nefiltrirano, a Union je već odavno zaljubljen u inovacije i dizajn. Kada su u Unionu u oktobru lansirali još i tamno Nefiltrirano, poželjeli su impresivne jesenje aktivacije koje bi crvenom niti pivoljubaca povezali stvarnost s društvenim medijima. Istovremeno su, uz želju za repozicioniranjem, htjeli dosegnuti mlađeg, urbanog potrošača koji definira premium osjećaj proizvoda kroz njihov high quality design.

IDEJA: Ljubitelji craft piva su obično ljubitelji dobrog dizajna i fotogeničnih enterijera te događaja. Sjedinjavanje svih tih elemenata, prije svega ljubavi prema dizajnu i pivu, trebalo je manifestaciju na način koji zadovoljava i tako zahtjevne kupce.

REALIZACIJA: Četvorici slovenskih ilustratora smo dali zadatak da za dvije vrste svježe varenog piva pripreme special limited edition dizajn.

Anja Šlibar je za tamno Nefiltrirano uobličila svoju interpretaciju arhetipa Čarobnjaka, Primož Zorko je svijetlo Nefiltrirano zavio u Kreativca, Manca Flajs je na omotu svijetlog Nefiltriranoga uobličila svoj pogled na Ljubimca, Zoran Pungerčar je na tamno Nefiltrirano naslikao Ratnika.

Kreativna rješenja smo natisnuli i na platnene ruksake i majice te ih premijerno predstavili na najboljem modnom događaju u Sloveniji – Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana.

Postavili smo internet-stranicu na kojoj su bili predstavljeni svi ilustratori i njihova dizajnerska rješenja. Preko društvenih kanala smo sve do kraja godine korisnike nagrađivali promocijskim materijalima i tako aktivirali ljude po cijeloj Sloveniji da dijele objave i uživaju u novom izgledu Union Nefiltriranog.

PROJEKTNI TIM

Kreativni direktor: Aljoša Bagola
Umjetnički direktori: Matija Kocbek, Vida Igličar
Dizajnerica: Vida Igličar
Tekstopisac: Nina Vidrih
Direktorica projekta: Melita Božič
Vođa projekta: Barbara Orešek