Osvoji fiću u kafiću

Agencija: Fahrenheit;

Klijent: Atlantic Grupa

OPIS RADA: U ljetnom periodu 2016. javila su se dva značajna izazova za Cedevitu – HoReCa kanal svake godine postaje sve dinamičniji, a glavni konkurent u kategoriji vitaminskih napitaka sve jače napada. Kako bismo učvrstili Cedevitinu poziciju, osmislili smo nagradnu igru i prateću kampanju Osvoji Fiću u kafiću. Kampanja je na sudjelovanje potaknula više od 75.000 igrača koji su unijeli čak 1.070.755 kodova, potakla rast prodaje za 10% u Hrvatskoj i 22% u BiH, dovela brend Cedevita na drugu poziciju po snazi brenda na oba tržišta te povećala snagu ključnih brend asocijacija.

Izazov je bio osmisliti mehanizam nagradne igre, branding nagradnog programa kao i atraktivne nagrade koje će privući pripadnike ciljne skupine (srednjoškolci, studenti i mladi zaposleni od 15 do 30 godina) te kreirati kampanju koja će ih potaknuti na sudjelovanje kao i veću konzumaciju Cedevite. Odlučili smo da će nagrada biti Fiat 500, popularno zvan Fićo, s obzirom na to da karakteristike Fiće u potpunosti odgovaraju karakteristikama Cedevite. Fićo je legendarni proizvod, zauvijek mlad, nedavno redizajniran, pozitivnog duha, okretan i dinamičan. Uz to, riječ je o gradskom autu koji dolazi u puno boja – idealan auto za urbani životni stil naše ciljne skupine. Kreativna ideja kampanje bila je – Dođi pješke, odvezi se Fićom.

Web-stranica kampanje http://osvojificu.cedevita.com služila je kao baza svih aktivnosti. Na njoj su se potrošači mogli prijaviti za sudjelovanje te unositi kodove. Fićo, koji je bio glavna nagrada svakog kola, postao je i temeljem kreativne strategije. Osmišljen je jednostavan i direktan TV spot koji pokazuje potrošačima što trebaju napraviti kada naruče Cedevitu te koje ih nagrade očekuju. Spot je završavao s call to action sloganom kampanje “Osvoji Fiću u kafiću”. Motiv Fiće bio je ključni vizual kampanje u ostalim kanalima – citylightima, printu, HoReCa letcima, online kanalima te radijskoj kampanji.

PROJEKTNI TIM

Atlantic grupa:
Direktorica marketinga: Ivana Herceg Batić
Brand Manager: Petar Ninić
Senior Brand Manager: Robina Husajina
Digital Specialist: Renata Meštrović

Fahrenheit:
Kreativni direktor: Daniel Vuković
Vođa projekta: Ines Kalinić 
Tekstopisac: Boris Miletić
Umjetnički direktor: Igor Miletić
DTP Manager: Igor Poljanac