JoomBoos Videostar

Agencija: Imago Ogilvy; Projektil;

Klijent: 24sata

OPIS PROJEKTA: JoomBoos Videostar je talent natjecanje, koje je, pod motom “Snimi ovo!”, po prvi put u Hrvatskoj u potpunosti smješteno na društvenim mrežama (prvenstveno YouTubeu); pomoću njega smo pronašli nove talente s ciljem da postanu YouTube influenseri, publici dali zanimljiv i originalan sadržaj za praćenje, a brendovima omogućili platformu za promociju.

Ciljna skupina bili su mladi i tinejdžeri, s naglaskom na Generaciju Z (do 17 godina).

JoomBoos Videostar provodio se kroz redovite Videostar epizode koje su pomno pratile sve korake natjecanja te komunicirale s publikom. Emitirano je 11 epizoda. Svaki kandidat Videostara morao je priložiti prijavni video kako bi postao kandidat, a kroz sve faze natjecanja kandidati su morali osmišljavati nove videe na temelju danih zadataka. Žiri je napravio predselekciju najboljih kandidata, a svi sljedeći koraci odabira najboljih Videostar kandidata u potpunosti su prepušteni publici JoomBoos kanala. Na kraju je kandidat s najgledanijim videima postao VIDEOSTAR.

Kampanja koja je pratila šou bila je podijeljena u tri faze koje su se aktivirale kako je šou napredovao. Prva je krenula Teaser faza, usmjerena na stvaranje buzza i testiranje kanala

komunikacije. U Fazi prijava promovirali smo šou i pozivali buduće zvijezde da se prijave. Faza natjecanja trajala je najduže i podizala je gledanost, engagement, predstavljala finaliste, challenge i promovirala finalni event koji se prenosio live i služio kao finalna emisija.

REZULTAT: Kampanja usmjerena uglavnom na digitalne medije postigla je više od zadanih ciljeva. Zaprimljeno je preko 2.000 prijava na natjecanje. Svaka epizoda šoua u prosjeku je pogledana 105.000 puta, od toga 74% organskih. Broj YouTube subscribera JoomBoos kanala do kraja Videostar natjecanja narastao je za 54%. Broj pregleda JoomBoos kanala tijekom Videostara porastao je 127%.

Ostvaren je rast fanova na društvenim mrežama (Facebook – rast od 155%, Instagram – rast od 323%). Zabilježeno je i 300% više sponzorskih videa.

PROJEKTNI TIM
Direktorica: Ivana Boras
Vođa projekta: Vedran Blumenšajn
Izvršni vođa projekta: Andrea Antunović
Stariji tekstopisac: Dražen Novak
Dizajn: Tea Šubat
Tekstopisac: Ana Pogačić