Serija radova Golden Drum 23 / Leteća riba, Zmajev ples, Velika ptica 

Agencija: LUNA\TBWA;

Klijent: Paideia

Nagrada: Grand Prix u kategoriji Štampani oglasi i plakati (SOF); Zlato u kategoriji Dizajn (SOF);

BRIEF: Međunarodni festival kreativnosti Golden Drum jedan je od najvećih i najvažnijih događaja oglašivačke industrije u srednjoistočnoj Evropi. Tradicionalno se održavao u Portorožu i oduvijek je bio poznat po natjecanju kreativnog oglašavanja, legendarnim zabavama i ceremonijama dodjele nagrada. No, 2016. godine, Golden Drum je odlučio ući u novo doba i postati više od toga – festival koji inspiriše. Festival je dobio novi slogan i preselio se na drugu, još inspirativniju lokaciju – glavni grad Slovenije, Ljubljanu. Festivalu je bio potreban novi vizualni identitet koji će komunicirati prelazak festivala u novu eru.

RJEŠENJE I KREATIVNA IDEJA: Najpoznatiji simbol Ljubljane je zmaj. Od njega su posuđena krila koja su pretočena u simbol inspiracije, kreativnosti i uspjeha. Na taj smo način dokazali da čak i najobičnija zlatna ribica, najmršaviji pas ili crvena ptičica mogu letjeti na krilima inspiracije.

REALIZACIJA: Simboli su ukrašavali vizualni identitet 23. Golden Drum festivala na njegovim komunikacijskim kanalima (službena web-stranica, signature e-pošte, memorandumi, koverte, direktna pošta), OOH oglasima (bilbordi, citylight plakati, gradski autobusi), digitalnim oglasima (društveni mediji, baneri, itd.), pa čak i na promotivnim materijalima (torbe, notesi, pozivnice itd.).

PROJEKTNI TIM

Predstavnici klijenta: Mojca Madea Majhen, Mladen Lulič
Vođa projekta: Nina Zadnikar
Umjetnički direktor: Ljubo Bratina
Kreativni direktor: Janez Rakušček
Tekstopisci: Vlasta Merc, Neja Činkole
Ilustrator: Ljubo Bratina