Triglav Drajv

Agencija: Grey Ljubljana;

Klijent: Triglav osiguranje

Nagrade: Grand Prix u kategoriji Digitalno komuniciranje (SOF); Rad je svrstan među 25 najboljih radova u Adriatic regiji (BalCannes);

BRIEF: Kreiranje dugoročnog komunikacijsko-aktivacijskog plana aplikacije Triglav Drajv, prve mobilne aplikacije u Sloveniji kojom korisnici mogu poboljšati svoj stil vožnje i istovremeno ostvariti uštedu prilikom osiguranja.

KREATIVNA IDEJA: Triglav Drajv je prva mobilna aplikacija u Sloveniji pomoću koje vozači mogu sniziti premiju automobilskog osiguranja čak za 25%. Pomoću senzora u telefonu, aplikacija prati sigurnost vožnje i nakon njenog završetka izračunava broj osvojenih bodova. Drajv sigurnu vožnju dodatno stimulira zabavnim izazovima, koji vozačima donose bogate nagrade, i Drajv utakmicama, koje ekipama vozača omogućavaju da napreduju u grupnim etapama.

REZULTATI: Triglav Drajv je preuzelo više od 66.000 vozača koji su u prosjeku obavili više od 11.000 vožnji dnevno i zajedno prevezli preko 43 miliona kilometara. Ali najvažnija je činjenica da su korisnici aplikacije Triglav Drajv napravili veliki korak ka poboljšanju vozne kulture na slovenskim cestama.

PROJEKTNI TIM

Predstavnica klijenta: Tjaša Kolenc Filipčič
Vođa projekta kod klijenta: Vojka Novak
Direktor projekta u agenciji: Matjaž Butara
Vođa projekta u agenciji: Teja Rajšp
Izvršna kreativna direktorica: Petra Krulc
Kreativna direktorica: Petra Krulc
Tekstopisci: Bor Klemenc Mencin, Petra Krulc
Umjetnički direktori: Petra Krulc, Matija Primc
Dizajnerica: Anja Korošec
Internet dizajner: Edo Nasufović
Kreiranje i izrada aplikacije: Si.mobil