Donesi mi Domaćicu

Agencija: Real Grupa;

Klijent: Kraš

BRIEF: Premda je Domaćica uspješan brend s dugom poviješću i prepoznatljivošću, nije imala jasno definiran brand identity među mlađom populacijom do 29 godina. Budući da Domaćica ima najveću prodaju u kategoriji, jasno je koliko je varijacija i različitih individualnih doživljaja brenda koje treba usmjeriti u željeni smjer percepcije brenda.

RJEŠENJE: Komunikacija je osim na tradicionalnu ciljnu skupinu (dob 18 – 49 godina) bila usmjerena i na nove mlade ljude, mlade obitelji i generacije koje dolaze. Brend je bio usmjeren na bazu svojih potrošača, a naglasak je bio na pomlađivanju. Upravo je među mlađima (dob do 29 godina) veći broj tzv. heavy usera koji koriste brend nekoliko puta tjedno, ali su pritom i manje lojalni potrošači.

KREATIVNA IDEJA: Postoje proizvodi koji zauzimaju posebno mjesto i vrijednost u obiteljskom domu. Ljudima koji pronađu novi dom izvan Hrvatske takvi proizvodi iznimno nedostaju. Postoji učestao i široko primijećen obrazac ponašanja tih ljudi da prilikom primanja posjete iz domovine zatraže da im se donese takav poseban proizvod koji im je nedostajao i koji ih čini sretnima te ga s ponosom nude prijateljima.

REALIZACIJA: U uvodnom dijelu kampanje, naglasak je bio na iskorištavanju snage društvenih medija u realnom vremenu nakon što je poznati nogometaš, Ivan Rakitić, objavio post na Instagramu. Neplaćena objava poznatog obožavatelja Domaćice, nogometaša Ivana Rakitića, koja je imala izuzetno pozitivan odjek u prvih šest sati, iskorištena je za daljnji tijek kampanje. Intenzivnim širenjem komunikacije putem društvenih mreža, izašlo se iz dosadašnjih tradicionalnih okvira komuniciranja keksa Domaćica. U drugom se, integriranom dijelu kampanje, korištenjem kombinacije različitih kanala, nastojala maksimizirati razina engagementa potrošača tako da se pridruže nagradnoj igri pod nazivom “Donesi mi Domaćicu”, čiji je mehanizam bio osmišljen tako da se kupnjom tri kutije omiljenih keksa Domaćica i slanjem barkoda ostvaruje mogućnost osvajanja nagrade za put za dvoje u Barcelonu te da se Domaćica osobno odnese Ivanu Rakitiću.   

PROJEKTNI TIM

Kraš:
Direktorica službe marketinga: Andreja Hanžek
Pomoćnica direktorice službe marketinga: Ivana Zidarić

Real Grupa:
Kreativni direktor: Albino Uršić
Umjetnički direktor: Matko Jovičin
Vođa projekta: Tino Pattiera
Media direktor: Davor Fabijanić