Lino redizajn

Agencija: Web.burza;

Klijent: Podravka

Nagrada: Pobjednik u kategoriji Best website (Mixx);

BRIEF: Podravkin brend Lino želio je unaprijediti svoje digitalno prisustvo i način na koji putem svoje web-stranice komunicira s različitim ciljnim skupinama. Osnovni ciljevi pri tome su bili povećanje broja korisnika stranice, povećanje broja registracija, poticanje korisničkog angažmana te prezentacija nove linije hrane za djecu.

RJEŠENJE: Kako Lino kao brend ima u vidu različite ciljne skupine, od trudnica preko djece i studenata pa sve do starijih osoba, rješenje je odmaknuti se od unificirane platforme i razviti četiri platforme za direktniju komunikaciju s ciljnim publikama.

IDEJA: Svaka od te četiri platforme komunicirat će sa svojom publikom kroz prilagođeni sadržaj, dizajn i ton komunikacije.

REALIZACIJA: Dok Lino krovna stranica služi kao poveznica na sve ostale stranice, Lino Baby je osmišljen kao portal s korisnim savjetima za novopečene roditelje koji smo povezali s novom linijom hrane za djecu.

Svi jedemo Čokolino i svi imamo svoj poseban recept za njega. Kako bismo ove tvrdnje podvukli i pokazali, osmislili smo Čokolinologiju – content platformu za sve uzraste gdje kroz korisnički sadržaj tražimo recept za savršeni Čokolino.

Lino Kids digitalno je igralište za klince, gdje za svaku od aktivnosti mogu skupljati bodove i natjecati se. Kroz Lino Kids nastale su i Lino Mudrosti, edukativni bodovni kviz, kojim je cijela Lino digitalna platforma povezana – pogrešan odgovor na pitanje u kvizu nudi link na stranicu s proizvodom gdje se nalazi točan odgovor (Lino Mudrost) povezan s nekim od sastojaka proizvoda.

Cijela je platforma dosegnula 546.000 ljudi, 178% više nego u istom period prije lansiranja. Broj korisnika na mobilnim uređajima narastao je za za 280%, a na Lino Kids stranici odigrano je preko 350.000 igara.

PROJEKTNI TIM:

Izvršni kreativni direktor: Vanja Bertalan
Tekstopisac: Ivan Grgur
Dizajnerice: Sabina Rešić, Ivana Bugarinović
Vođa projekta: Ivana Božanić
Vođa projekta klijenta: Matko Stanković
Digital kreativa: Ivan Grgur