Erste moćne online usluge za poduzetnike

Agencija: 404; Utorak; Mediacom;

Klijent: Erste Steiermärkische Bank

Nagrada: Zlato u kategoriji Best Mobile Strategy (Mixx);

BRIEF: Osvjestiti ciljnu skupinu 'poduzetnike' o transakcijskom računu Erste banke i mBanking uslugama za poslovne korisnike te ih potaknuti na otvaranje transakcijskog računa putem online zahtjeva.

RJEŠENJE:Online aplikacija za transakcijski račun.

REALIZACIJA: Na Erste.hr prikazali smo Erste transakcijski račun uz kalkulator naknada i online zahtjev. Gospodarska kriza, birokracija i konkurencija prepoznate su kao glavne prepreke u poslovanju poduzetnika. Prepreke smo predstavili kao čudovišta protiv koji se bore Andrija i Milo. Pomoć u borbi im pružaju Erste online usluge za poduzetnike. Pozicionirali smo se na top portalima u Hrvatskoj, i to u u najčitanijim i biznis rubrikama. Uz top portale ciljali smo medije relevantne poduzetnicima. Koristili smo i ostale kanale komunikacije - Facebook, Google Search, Google Display Network, Gmail Sponsored Promotions te Programmatic. Online zahtjev za transakcijskim računom je implementiran startom kampanje.

REZULTATI: Iako je ljeto doba godine kada se otvara manje računa, zabilježili smo rast tijekom ljetnih mjeseci. Nakon ljeta krenuo je značajni rast. U četvrtom kvartalu 2016. od svih otvorenih transakcijskih računa čak 22% su bili online.

PROJEKTNI TIM:

Ivana Knežević, Jakov Vilović, Maja Letica, Marko Koić, Sandro Slukan, Sandra Gašparić, Nikola Vrdoljak, Nina Pentek, Tina Denona, Maja Tonković