Vrijeme je za HRT Meteo app

Agencija: SevenofNine;

Klijent: HRT

Nagrada: Zlato u kategoriji Best Mobile (Mixx);

BRIEF: Svi prate vremensku prognozu. HRT meteo aplikacija se među korisnicima pozicionirala kao jedna od najpouzdanijih jer se vremenska prognoza, uz računalne modele, bazira na podacima s preko 70 mjernih postaja u Hrvatskoj te iskustvu i znanju prognostičara zbog kojih se desetljećima čekalo pred TV ekranima.

RJEŠENJE: Cilj je bio donijeti vremensku prognozu za cijelu Hrvatsku na zaslone smartphonea izradom najmodernije aplikacije. Slične aplikacije donose prognoze koje su rezultat računalnog izračuna jednog modela atmosfere.

U suradnji s DHMZ-om, strategija je bila omogućiti krajnjem korisniku prognozu školovanih meteorologa -prognostičara koji svakodnevno analiziraju podatke aktualnog vremena i prognoze stotinjak izračuna različitih modela atmosfere. 

IMPLEMENTACIJA: HRT meteo je razvijen za Android i iOS mobilne uređaje s preglednim i funkcionalnim sučeljem. Vremenski podaci s preko 70 mjernih postaja na raspolaganju su korisnicima svega nekoliko minuta nakon što su izmjereni. Dostupne su im prognoze za sve regije koje su se do sad mogle čuti samo na regionalnim radio postajama Hrvatskog radija. Uz podatke o vremenu, HRT meteo omogućuje korisnicima i prikaz kamera Hrvatskog auto kluba (HAK) postavljenih na svim važnijim prometnicama te prikaz aktualnih podataka o prometu. Donosi i nautičku prognozu za narednih 12 sati te dodatne informacije kao što su osjet ugode, smjer i brzina vjetra, tlak zraka, tendencija tlaka, relativna vlažnost, količina oborina, UV indeks i biometeorološka prognoza.

REZULTATI: HRT meteo je već prvi dan s preko 20 tisuća preuzimanja premašio sve planove, a do sad je aplikaciju 'skinulo' preko 200 tisuća korisnika na Google Play Storeu i Apple Storeu, što je impresivna brojka s obzirom na veličinu tržišta. HRT Meteo donio je vrijeme na vaš dlan, kakvo god ono bilo.

PROJEKTNI TIM:

Nenad Kljaić, Lovro Maričić, Domagoj Kovačević i Petar Zubak.