Ožujsko pivo Social

Agencija: Degordian;

Klijent: Zagrebačka pivovara

Nagrada: Pobjednik u kategoriji Best Social (Mixx);

OPIS PROJEKTA: Zagrebačka pivovara je lider na hrvatskom tržištu piva, a Ožujsko pivo je njihov najveći brend koji zauzima vodeću poziciju na tržištu. Ožujsko pivo želi uspostaviti i održavati poziciju vodeće marke piva ne samo na tržištu već i na društvenim mrežama podizanjem svijesti o marki kroz inovativan sadržaj. Glavni izazov za Ožujsko pivo na društvenim mrežama bio je ujedinjenje i koordinacija različitih kanala putem kojih marka djeluje: online, TV i događanja uživo. Također, s obzirom da se radi o brendu s velikim brojem kampanja i aktivnosti, i online i offline, pravovremena reakcija i angažman u stvarnom vremenu od presudne su važnosti.

Sve kampanje Ožujskog piva u 2016. godini (Naša mjesta su zakon, Srce kojem nema ravna, Zasviraj sa Žujom na Inmusicu itd.) provedene su i na društvenim mrežama zajedno s ostalim kanalima komunikacije (TV, print, website).

Ciljevi na Facebooku za 2016. godinu su bili: visoka stopa interakcije – prosječno 9.500 po objavi te doseg od 105.000 po objavi od čega je 15-20% organski doseg. Svi ciljevi su debelo nadmašeni korištenjem kreativnih komunikacijskih rješenja i inovativnih formata objava.

PROJEKTNI TIM

Kreativni strateg: Matej Brnardić
Menadžer na društvenim mrežama: Lucija Potočnik
Izvršni vođa projekta: Ivana Honomihl
Vođa projekta: Boris Zatezalo
Kreator video sadržaja: Ivan Radović
Marketing dizajner: Jelena Cestarić Andrašević