Fresh Island Festival

Agencija: Degordian;

Klijent: Fresh Island

Nagrada: Pobjednik u kategoriji Direct Response and Lead Generation Campaign (Mixx);

BRIEF: Fresh Island je vodeći europski festival hip-hopa i urbane glazbe, smješten na predivnom otoku Pagu. Od osnutka prije šest godina, festival je ugostio neke od najboljih novih i starih međunarodnih umjetnika kao što su Chris Brown, Wiz Khalifa, Migos, Snoop Dogg, A$AP Rocky, Pusha-T, Nas, Rick Ross, Mobb Deep, Redman &, Method Man, Kehlani, Ty Dolla Sign, Action Bronson, Joey Bada$$, Stormzy, JME i mnogi drugi.

CILJ: U 2016. godini, glavni cilj digitalne kampanje bio je ostvarenje prodaje od 3.000 karata putem websitea, od kojih 50% posjetiteljima iz Ujedinjenog Kraljevstva i 50% posjetiteljima iz Njemačke, Francuske, Austrije, Slovačke, Češke i ex-Yu zemalja.

RJEŠENJE: Napravljen je redizajn vizuelnog identita, koji je predstavljen na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter) i digitalnim oglasnim kanalima (Google, Facebook), te je napravljen i redizajn web-stranica festivala.

REZULTAT: Kampanja je rezultirala brojem od 5.499 prodanih ulaznica, od čega 50,2% posjetiteljima iz UK-a. Nadmašen je i cilj od 200.000 posjeta web-stranicama te je povećana baza newsletter pretplatnika za više od 1.000 korisnika.

PROJEKTNI TIM

Direktor projekta: Boris Zatezalo
Upravljanje projektom: Dženita Džindo
Junior Digital Advertising Manager: Marija Šepac
Vođa digitalnog oglašavanja: Hrvoje Pilić
Digitalno oglašavanje: Ivan Mandić
Razvoj softwarea: Nino Mihovilić, Vilim Stubičan