Beck’s Manje je više

Agencija: BBDO Zagreb;

Klijent: Molson Coors

Nagrada: Najbolja izvedbena vještina (Idea X);

BRIEF: ATL regionalna kampanja (ex Yu + Rumunija) za Beck’s, kojom bi se njemački premium pivski brend nametnuo kao lider kategorije. Glavna poruka kampanje je morala naglasiti njemačko porijeklo te na moderan, urbani i aspirativan način istaknuti činjenicu da se Becks, s skladu s njemačkim zakonom o čistoći piva iz 1516., radi isključivo od samo četiri sastojka.

IZAZOV: Kako je Beck’s pivo namijenjeno urbanim, mladim ljudima koji vole izlaske, putovanja te moderne sportove i umjetnička izražavanja, glavni izazov je bio kako Beck’s njima učiniti atraktivnim ističući njegovu dosljednu “konzervativnost” kad je riječ o receptu, odnosno njegovom germanskom puritanizmu pri poštivanju zakona koji ove godine navršava punih 500 godina.

Rješenje: Moderna i hrabra kampanja, snimljena u najekstremnijim vremenskim uvjetima, koja je pokazala da, iako živimo u vremenima kad svi želimo više: više zabave, više ljubavi i seksa, više muzike, provoda te više iskustava, postoje stvari kod kojih vrijedi pravilo: manje je više. Kao što je, npr., receptura vrhunskog piva.

TV spot se emitirao na TV stanicama u integralnoj dužini od 60 sekundi. Istovremeno, uslijedila je print&outdoor kampanja, te dodatne promo ekstenzije na digitaliju, muzičke festivale te noćne klubove.

POIJEKTNI TIM:

Ideja i copywriting: Almir Okanović, Luka Duboković
Kreativni direktor: Almir Okanović
Art: Ivana Klarica
Account: Irena Kapetanović, Tena Španec