Susjedi

Agencija: Bruketa&Žinić OM;

Klijent: Croatia osiguranje

Nagrada: Srebro u kategoriji Financijske i osiguravateljske usluge (Idea X)

Croatia osiguranje najveće je i najstarije osiguravajuće društvo u Hrvatskoj. Osnovano je davne 1884. godine kao Croatia zadruga koja je nudila osiguranje od posljedica požara. Danas, više od 130 godina nakon osnutka, Croatia osiguranje je vodeći pružatelj neživotnih osiguranja u Hrvatskoj s 55% udjela u osiguranju imovine.

U Hrvatskoj je samo 22% kućanstava osigurano, što čini tržište osiguranja imovine iznimno atraktivnim za provedbu kampanje kojom se kod potencijalnih korisnika osvjetljava potreba za osiguranjem imovine. Međutim, navedeno pokazuje i nizak stupanj interesa ciljne skupine za ovakvom vrstom osiguranja, što je posljedica tradicionalnog uvjerenja naših sugrađana da se nezgoda ne može dogoditi baš njima. Istovremeno, prisutna je i pogrešna percepcija da je za osiguranje privatne imovine potrebno izdvojiti znatne iznose osiguranja, a javnost često pogrešno zaključuje da su stvari kućanstva osigurane policom stambenog upravitelja.

S obzirom na trenutni tržišni kontekst, kroz komunikaciju je bilo potrebno istovremeno riješiti dva izazova. Prvi je stvaranje primarne potražnje za osiguranjem imovine, a drugi stvaranje preferencija upravo za Croatia osiguranjem. Serijom spotova “Poplava” i “Požar” dramatiziran je trenutak neočekivanog i nepredvidljivog dolaska nezgode, uvijek baš u krivi trenutak. Kampanjom su uspješno riješena oba izazova, zbog čega su ostvareni i premašeni svi postavljeni ciljevi.

PROJEKTNI TIM

Croatia osiguranje:
Direktorica marketinga i korporativnih komunikacija za Stratešku poslovnu jedinicu Osiguranje Adris Grupa: Maja Weber
Voditeljica marketinških komunikacija: Zrinka Jugec

Bruketa&Žinić OM:
Kreativni direktori: Davor Bruketa, Siniša Waldinger, Ivan Čepelak
Strateški planeri: Ivan Tanić, Tea Silvia Vlahović
Direktorica projekta: Martina Ivkić 
Umjetnička direktorica: Mirna Ptiček
Tekstopisac: Ivan Pavičić
Dizajner: Alen Lipuš
Account executive: Sanja Zanki
Digitalni strateg i distributer: Marko Matejčić
DTP: Radovan Radičević, Danko Đurašin
Produkcija: Centralna jedinica
Reditelj: Miša Terzić