Naša su mjesta zakon

Agencija: BBDO Zagreb;

Klijent: Zagrebačka pivovara

BRIEF: Brand equity kampanja za 2016.  Nakon Žujinih ‘naglasaka’, trebalo je nastaviti u istom smjeru: osmisliti kampanju koja će ljude nasmijati, dirnuti u srce i podsjetiti ih na nepretenciozan način da se uz Žuju možemo i trebamo ponositi našim selima, mjestima, gradovima, ali i cijelom našom zemljom.

IZAZOV: Pronaći šta je to zajedničko svima u Hrvatskoj. Nešto što je svakodnevno, nešto što je dio naše povijesti i kulture, a opet nešto što nam je istovremeno i smiješno i pomalo neugodno. Nešto na pola puta između ponosa i srama, nešto što još niko nije marketinški iskoristio.

RJEŠENJE: Kampanja “Naša su mjesta zakon”. Nositelj je jednominutni TV spot u kojem nema dijaloga niti fabule. Jednostavni, gotovo muzički TV spot u kojem naša tri junaka putuju Hrvatskom prolazeći kroz neobična mjesta neobičnih imena. Bez dijaloga, bez priče, samo lijepa dalmatinska pjesma koju izvorno pjeva Meri Cetinić, a koju je u Žujinom spotu otpjevao Đani Stipaničev. Cilj je na nenametljiv, opušten, ali na kraju i emotivan način poručiti da naša mjesta, sela i gradovi, u kojim živimo i radimo, bez obzira kako čudna imena imali, ostaju zauvijek dio nas, naše povijesti i našeg identiteta.

PROJEKTNI TIM:

Ideja i tekst: Almir Okanović
Kreativno vodstvo: Almir Okanović
Vođa projekta: Irena Kapetanović
Umjetnički direktor: Ivana Klarica, Ivan Karaga
Planer: Željko Krešić