Bonbon Rollover

Agencija: McCann Zagreb;

Klijent: Hrvatski Telekom

Nagrade: Zlato u kategoriji Telekomunikacije (Idea X); Zlato u kategoriji Najbolja cjelovita kampanja (Idea X); Najbolja Art direkcija (Idea X);

BRIEF: Bonbon ima puno benefita za korisnike – nema naknade za uspostavu poziva, nema ugovorne obaveze, ima odličan signal, obračunska jedinica je jedna sekunda, a korisnici plaćaju samo ono što koriste. No postavilo se pitanje koriste li korisnici sve ono što plaćaju? Istraživanje je pokazalo kako su bonbonovi korisnici zaista zadovoljni svojom mrežom, ali im se ne sviđa to što njihove nepotrošene jedinice na kraju mjeseca propadaju.

Kako bi podsjetio korisnike da je i dalje inovativniji od konkurencije, bonbon je uveo “Rollover” – mogućnost prebacivanja neiskorištenih minuta, SMS-ova i megabajta u sljedeći mjesec. Komunikacijski izazov bio je objasniti novu ponudu na atraktivan, duhovit i jasan način, pokazati korisnicima kako dobivaju dodatnu vrijednost te učiniti ovu ponudu zanimljivom korisnicima konkurencije.

RJEŠENJE: Što može biti bolje od dobre ponude koju korisnici moraju aktivirati? Ponuda koju će im aktivirati automatski. Polazeći od toga da je bonbon operater koji uvijek iznenađuje korisnike i misli na njih, shvatili smo da možemo naglasiti ovaj stav brenda kroz kreativnu ideju da bonbon misli i umjesto njih. Odlučili smo iskoristiti ideju automatskog aktiviranja odličnih benefita za korisnike i prikazati da od sljedećeg mjeseca počinje prijenos jedinica.

KREATIVNA IDEJA: U spotu pratimo personifikaciju tri jedinice: Minutu, SMS i Megabajt – naša tri junaka uživaju u prostoru koji simbolizira srpanj, ali se moraju pozdraviti od svog ugodnog društva te prijeći u kolovoz. Prikazujući kolovoz kao njima manje poželjan, poentirali smo na automatizmu ponude – jedinice prelaze u sljedeći mjesec, sviđalo se to njima ili ne!

REALIZACIJA: Uz TV kao primarni kanal komunikacije, kampanja je imala i podršku kroz city lighte i city boxove. Korištenje city boxova (kanta za smeće) bilo je izrazito upečatljiv odabir medija za prenošenje poruke kampanje – “ne bacajte svoje jedinice”. Na onlineu, kampanja je realizirana kroz web bannere, video, PR, društvene mreže i web-stranicu brenda.

PROJEKTNI TIM

bonbon:
Direktor: Diego Perez Tenessa De Block
Brand Manageri: Nikola Matasović, Anja Uzelac

McCann Zagreb:
Kreativni direktor: Daniel Vuković
Stariji tekstopisac: Luka Pervan
Direktor klijent servisa: Saša Ivan
Vođa projekta: Iva Šimunović
Strateški planer: Petra Gajica
Umjetnički direktor: Krešimir Grancarić
Dizajnerica: Sandra Mrkšić
Digital dizajner: Žarko Kuvalja