Booktiga nagrada

Agencija: Studio Sonda;

Klijent: Gradska knjižnica Poreč

Nagrade: Zlato u kategoriji Turizam, kultura i slobodno vrijeme (Idea X), Rad je svrstan među 25 najboljih radova u Adriatic regiji (BalCannes)

BRIEF: Međunarodni festival pročitanih knjiga Booktiga u Poreču svake godine dodjeljuje nagradu za najčitaniju hrvatsku knjigu u Istri. Zadatak je bio kreiranje nagrade autoru. 

RJEŠENJE: Knjige nas mijenjaju i oplemenjuju. Zato smo željeli autoru dati nešto posebno: saznanje kako je njegovo djelo utjecalo na živote upravo onih zbog kojih je nagradu i dobio – čitatelja. Pored toga, nova statua ne uklapa se u sliku festivala koji se zalaže za iskorištavanje rabljenog. Stoga je, umjesto klasične nagrade, primjerak nagrađene knjige poslan na jednomjesečno putovanje knjižnicama Istre, uz poziv čitateljima da se komentarima obrate autoru.

REZULTAT: Knjiga je naposlijetku umotana u posebno dizajniran omot, izrađen u više primjeraka, koji će omatati sva izdanja nagrađenog romana u knjižnicama regije. Kao nagrada, autoru je vraćen primjerak njegove vlastite knjige. U skladu s tematikom festivala, rabljen, išaran, istrošen, ali njemu vredniji no ikada. 

PROJEKTNI TIM:

Kreativna i art direkcija, dizajn, realizacija i produkcija: Jelena Fiškuš, Sean Poropat