Piquentum Sv. Vital 2014

Agencija: Studio Sonda;

Klijent: Vinski podrum Buzet

Nagrada: Srebro u kategoriji piće (Idea X)

BRIEF: Promocija brenda Piquentum kroz posebne edicije prirodnih vina.

RJEŠENJE: Piquentum Sv. Vital 2014., etiketa kroz koju govori priroda.

Sve boce vina na sebi imaju navedenu godinu berbe, no koliko nas tu godinu zaista razumije? Ona je svjedok prirodnih uvjeta u kojima je raslo vino, njegov ŽIVOTOPIS. U saradnji s DHMZ-om, prikupljeni su podaci o vremenskim uvjetima na području vinograda te je prikazana količina padavina kao varijabla koja najbolje grafički pokazuje različitost prirode iz godine u godinu.

Piquentum Brazda 2012.

Iako je vino buteljirano u 2014., pripreme za izradu etikete sežu još u 2012. godinu, sakupljanjem 200 primjeraka Glasa Istre, dnevnih novina regije otisnutih na dan berbe, 21. 9. 2012. Ovo vino iz vinograda Istre koji je punih 80 godina obrađivan prirodnim metodama, u potpunosti odražava filozofiju proizvođača, njegov stav da vino stvaraju vrijeme, prostor i iskrenost te mu nisu potrebni drugi dodaci. Rješenje etikete odražava tu istu filozofiju: novine utjelovljuju simboliku vremena (dan berbe), prostora (regionalne novine područja) te iskrenosti (informacija koju prenose novine u datom trenutku, svjedočanstvo jednog vremena).

2013.

Etiketa komunicira umjerenu godinu, no i da je kiša padala najviše u septembru, baš u trenutku kada grožđe treba doseći optimalnu tačku zrelosti, čime se djelomično u okusu izgubila i razvodnila finalna snaga alkohola. 

PROJEKTNI TIM:

Kreativna i art direkcija, dizajn, copy: Jelena Fiškuš, Sean Poropat
3D shaping za Sv. Vital: Eugen Slavik