Božićna kampanja: Bijeg

Agencija: Imago Ogilvy; Media Polis;

Klijent: Tele 2

BRIEF: Početkom studenog, telekomunikacijski operateri kreću u natjecanje za osvajanje potrošača najboljom blagdanskom reklamom i najboljom ponudom. Tržište je zasićeno, a ponuda slična pa vlada velika borba za svakog potencijalnog korisnika. Svi operateri se trude pružiti bolje cijene, pakete, mobitele i popratne usluge, a posebice za pretplatnike jer je tu glavni izvor prihoda za teleoperatera.

Prelazak kod novih operatera pretplatnicima je otežan jer su vezani ugovorom. Kako bi se prevladala ta barijera i olakšao prelazak na Tele2 mrežu, klijent je ponudio rješenje u obliku otkupa ugovorne obveze.

RJEŠENJE: Iako to zvuči odlično, treba imati na umu da nekim potrošačima dobiveni iznos neće biti dovoljan za otkup ugovorne obveze ili će im nakon toga ostati vrlo malo novca. Osim toga, korisnik se ipak mora obvezati novom teleoperateru i potpisati ugovor na pune dvije godine.

Imajući na umu našeg potrošača, zaposlenu mamu ili tatu koji bi možda i promijenili teleoperatera (iz bilo kojeg razloga: nezadovoljstva ili želje za novim mobitelom), ali znaju da ne mogu jer su vezani ugovorom, odlučili smo im ponuditi izlaz. Dati im mogućnost da jednostavno – pobjegnu. Pobjegnu od obveze, pobjegnu u avanturu, u nepoznato, u zanimljiviju stvarnost.

U zasićeno i često frustrirajuće blagdansko vrijeme mi pozivamo potrošače da – pobjegnu s cirkusom. Komunikacijska platforma Tele2 bazirana na cirkusu na taj je način idealno iskorištena za prelazak na novog operatera.

KREATIVNA IDEJA: U jednoj rečenici ideja je bila: Za sve one koji ovog Božića osjećaju zov novog i nepoznatog, ali su sputani trenutnim obvezama, mi nudimo izlaz: pobjegnite s Cirkusom!

REALIZACIJA: Kampanja je realizirana kroz dva spota (image i produkt) te tiskane oglase, OOH i digitalne medije.

PROJEKTNI TIM
Glavni kreativni direktor: Igor Mladinović
Kreativna direktorica: Mirka Modrinić
Tekstopisci: Marko Matijašević, Dražen Novak
Umjetnički direktori: Goga Golik, Krešimir Đurić
Direktorica projekta: Danijela Maričević
Izvršne vođe projekta: Ivona Veselić Bila, Ivana Mlinarić