LAV kokice

Agencija: McCann Beograd;

Klijent: Carlsberg Srbija

BRIEF: Lav pivo, brend kompanije Carlsberg Srbija, promijenilo je svoju recepturu i poboljšalo ukus. Za razliku od glavnih konkurenata, Lav pivo se sada proizvodi od samo četiri osnovna sastojka: ječma, hmelja, vode i kvasca, bez kukuruza – najjeftinijeg sastojka najlošijeg kvaliteta u proizvodnji piva.

Podići svijest o novom, poboljšanom ukusu bez kukuruza i podstaći testiranje među skeptičnim pivopijama u Srbiji.

IDEJA: Od preostalog kukuruza, koji se više ne koristi u Lav pivu, stvorili smo – Lav kokice, jednostavan kreativan proizvod koji direktno komunicira vijest o poboljšanom ukusu.

REALIZACIJA: Lav kokice su dijeljene uz svaku kupovinu Lav piva na svim mjestima prodaje: u prodavnicama, barovima, bioskopima, kafićima, muzičkim i pivskim festivalima. Takođe su slate kao poklon velikom broju influensera sa društvenih medija, poznatim ličnostima i novinarima, a komunicirane su i putem serije online videosnimaka sa Lav celebrity endorserom.

REZULTAT: U prvom naletu poklonili smo 50.000 pakovanja Lav kokica. Oko 200.000 ljudi probalo je Lav po prvi put kako bi osjetilo novi ukus. Svijest o kvalitetu Lav piva porasla je za 72%. Prodaja je povećana po prvi put nakon tri godine.

Za samo nekoliko dana naša priča podstakla je razgovore ljubitelja piva u medijima i online zajednicama, pokrenula 75.000 korisnika, zaradila 840.000 pregleda, viralni doseg od 560.000 i 5,2 miliona reakcija sa 40.000 zarađenih medijskih objava.

PROJEKTNI TIM:

Kreativna direktorica: Jana Savić Rastovac
Kreativni tim: Bojan BabićVladimir VukovićLidija MilovanovićBranko Andrejević
Account: Đorđe MilidžanGoran Jović
Strateški planer: Marija Stošić.