Počeši s razlogom

Agencija: BBDO Zagreb;

Klijent: Zagrebačka pivovara

BRIEF: Kampanja za Ministarstvo zdravlja za osvještavanje muškaraca o važnosti samopregleda kao najjednostavnijeg i najbržeg načina ranog otkrivanja i prevencije raka testisa. Glavni sponzor i inicijator kampanje je Zagrebačka pivovara.

IZAZOV: Kako motivirati muškarce, koji su tradicionalno zaboravni i neodgovorni kada je riječ o brizi za svoje zdravlje, da se podvrgnu samopregledu. 

RJEŠENJE: Kampanja “Počeši s razlogom” u kojoj na opušteni i pomalo šaljivi način motiviramo muškarce na samopregled testisa. Taktika je jednostavna: poručujemo im da ne moraju nigdje ići, čekati u redu niti trpjeti tuđe dodire. Dovoljno je samo raditi ono što i inače muškarci vole raditi: češati “jaja”. Kampanja je počela teaserom u kojem poznati TV voditelj Zoran Šprajc poziva gledatelje (u svom stilu) da počešu testise. Dan kasnije krenula je kampanja u koju su bili uključeni i brojni poznati. Nakon svega sedam dana prikazivanja, samoinicijativno su se uključili i: HGSS, hrvatska nogometna reprezentacija, zagrebački vatrogasci, rukometaši te mnogi drugi. Prema podacima ministarstva, nakon tri mjeseca broj prijava za pregled je porastao za 500%, a 18 mladih ljudi na vrijeme je otkrilo zloćudni tumor.

PROJEKTNI TIM:
Ideja i copywriting: Luka Duboković, Almir Okanović
Kreativni direktor: Almir Okanović
Art: Ivana Klarica, Maja Mišković
Account: Irena Kapetanović
Planer: Željko Krešić