Ekrem Dupanović
EkremDupanović

Ekrem Dupanović je izdavač i glavni urednik portala Media Markting, Art&Business i Woman.Comm.

Počeo je raditi u reklamnoj industriji prije 46 godina. Prvih 15 godina radio je u ekonomsko-propagandnom programu Radio-Sarajeva (1970-1985), a zatim prelazi u marketing agenciju OSSA u kojoj je pet godina vodio tim za sportski marketing. Godine 1990. imenovan je za direktora jugoslovensko-švicarske marketing agencije IMS/STUDIO 6 Yugoslavia koju su zajedničkim ulaganjem osnovali agencija OSSA i IMS/Studio 6 Lausanne.

Radio je na sponzorskim projektima velikih međunarodnih događaja, kao što su Zimske Olimpijske Igre Sarajevo 1984, Evropsko prvenstvo u Atletici Split 1990 na kojem je dvije godine bio direktor marketinga, Svjetsko prvenstvo u smučarskim letovima Planica 1994 itd.

Po izbijanju rata u Bosni i Hercegovini osniva svoju agenciju Futura Media sa sjedištem u Sarajevu. Godine 2003. počinje uređivati i izdavati magazin Media Marketing, a 2011. i portal Media Marketing, danas najrelevantniji medij komunikacijske industrije Adriatic regije. Prije godinu dana pokreće i portal Art&Business o sponzorstvu u kulturi i umjetnosti. Godina 2017. počet će sa objavljivanjem portala Woman.Comm posvećenog ženama u komunikacijskoj industriji.

Vrlo je posvećen mladim ljudima i nastoji im pružiti podršku u realizaciji uspješnih karijera. Jedan od značajnijih projekata Media Marketinga je The Young Leaders for Tomorrow, a portala Art&Business - The Friends of Young Artists.

Asja Dupanović
AsjaDupanović

Iako sam najviše godina svog života provela u skijanju, pa bordanju, a zatim njegujući kreativne ideje u oglašivačkoj industriji uz tatu, uz Media Marketing, uz Dragana Sakana i moj dragi New Moment, po profesiji sam psihologinja.

Godine 2006. ostavila sam svoj uzbudljiv i kreativan posao u komunikacijama da živim najprije u Kazakhstanu, a zatim u Indiji. Tamošnji jedinstven odnos prema životu, harmonija kojom odiše sav haos ulica i mir koji te prožima, za mene su bili potpuno fascinantni.

Cijelu jednu deceniju posvetila sam izučavanju zdravijeg života, istočnjačkih učenja, joge, mudrosti unutrašnjeg mira i drevnih, prirodnih tehnika liječenja.

No, neko jednom zaljubljen u kreativne ideje, ipak će to zauvijek i ostati pa otud i ja ponovo ovdje. S neopisivim užitkom radila sam na nastavnku prvog pregleda najkreativnijih ideja iz naše regije. Hvala svim autorima za sve neviđene ideje sa kojima sam zaspivala svaki dan rada na ovoj knjizi. You rock!

Osim dobrih ideja, volim život, povrće, jogu i cjelac ispod mog Burton borda, a moj omiljeni smoothie zove se Deep blue sea.

Pročitao
sam.